Om föreningen

Öland Kust till Kust Intresseförening

Vi är en idéell förening på norra Öland. Föreningens ändamål är att bidra till bygdens utveckling,

till glädje och nytta för boende, besökare och näringsidkare.

Om föreningen

Öland Kust till Kust Intresseförening bildades 2009 och är verksam i Persnäs socken på norra Öland. Föreningen vill lyfta fram socknen, kulturen och naturen och den lokala entreprenörsandan.

Föreningens ändamål är att

• skapa engagemang i bygden så att kreativiteten hos de boende kommer att generera idéer och att bygden växer.
  • samarbeta med kommunala organ och organisationer inom verksamhetsområdet samt stimulera till initiativ som gagnar bygden och dess utveckling. Föreningen ska verka för att bli en remissinstans för kommunala planer av intresse för bygden.

Föreningen ska vara politiskt och religiöst obunden.

Föreningen hade 229 medlemmar vid utgången av 2018

Föreningens verksamhet

Driva projekt som bidrar till bygdens utveckling

- Fiber i Persnäs och Källa socknar (2016- 2019)

Utveckla och underhålla vandringsled

Anordna vandringar (året om)

Arrangera frukostmöten i Sandviks hamn

Informationstavlor (21 st)

Boken Vandringsleden i Persnäs

Vandringskartan

Cykelorientering

Sommarmarknad

Samverkan med andra föreningar och organisationer

Remissinstans och dialogpartner

Föreningen är medlem i:

Svenska Gång- och Vandrarförbundet

Vi firar 10 år!

Öland Kust till Kust Intresseförening är en ideell förening på norra Öland med cirka 240 medlemmar. Nu 2019 firar vi tioårsjubileum!

Det var den 8 juni 2009 som 35 invånare från Persnäs socken samlades i Södviksskolans matsal för att fundera över frågan: Hur skulle du vilja utveckla Persnäs socken om det inte

fanns några begränsningar?

Fyra viktiga projektpunkter utkristalliserade sig. Det var Södviksskolans utveckling, Gillberga Kalkstensbrott, vandringleder och fler aktiviteter i Sandviks hamn. Detta blev

grunden för föreningen som sedan formellt bildades den 1 september 2009 med Ann Zetterberg som första ordförande.

Sedan dess har vi bidragit till bygdens utveckling på många olika spännande sätt. Bland annat har tusentals besökare gästat oss på frukostmöten, deltagit i vandringar, besökt

sommarmarknaden och sett Persnäs från cykelsadeln med hjälp av cykelorienteringen.

Eftersom föreningen vill gagna boende, besökare och näringsidkare i Persnäs har vi nu skapat ett jubileumserbjudande som vi hoppas ska stimulera den lokala entreprenörsandan i socknen. Läs mer

NU VISAR VI VAD PERSNÄS KAN!