Vandringar, karta, bok

Sök inspiration till egna utflykter på Vandringsleder i Persnäs 


Där finns våra vandringsleder och bilder på många fina besöksmål. 

Samt mycket annat om du botaniserar vidare.


Vandringar

Tanken är att vi ska kunna genomföra vandringar en gång i månaden, även under vinter- och vårsäsongen.


Din favoritsträcka på leden

Ta chansen att bli värd för en av föreningens gemensamma vandringar. Vi välkomnar både privatpersoner, företag och organisationer i socknen att anmäla sitt intresse och förslag till vandring.


Vandringsvärd

Att vara värd för en av föreningens vandringar innebär att du bestämmer var vandringen går (gärna 7-10 km, men även kortare vandringar på 2-4 km efterfrågas) och att Du är med och "visar vägen" under vandringen. Kanske finns det något särskilt på Din sträcka som Du vill visa eller berätta om.


Föreningen sköter administrationen och skickar ut inbjudan till samtliga medlemmar och lägger upp information här på webben.


Gör så här

Anmäl ditt intresse för att bli vandringsvärd genom att skicka ett e-postmeddelande till föreningens e-post
  Kartan


  För att Du skall hitta rätt och kunna planera din vandring innan Du ger dig ut i naturen finns Karta över Vandringleden i Persnäs socken.


  Kartan innehåller inte bara information om ledens sträckning och märkning utan även avståndsmarkörer, allmänna toaletter, restauranger, cafeér och gallerier. Allt för att göra Din utflyktsplanering lättare och Din vandring trevligare.


  Du kan även se på kartan vilka sträckor som är olämpliga för cykeltrafik, rullstolar och barnvagnar. Tänk på att vid flera ställen finns det stättor över stenmurar som kan vara svåra att forcera på hjul.


  Jag vill köpa vandringskartan

  Information om försäljningsställen och priser finns här.


     Boken

  Boken - Vandringsleden i Persnäs - är till stora delar en sammanställning av de 21 upplys-ningstavlor som föreningen satt ut utefter vandringsleden.


  Sevärdheter och märkligheter

  Upplysningstavlorna och boken berättar om sevärdheter och märkligheter i landskapet och byarna och är tänkta att ge mer lokalkunskap både till besökare och bofasta i socknen.


  Jag vill köpa boken

  Information om försäljningsställen och priser finns här.


  Medlemmar får boken

  Blir du medlem i föreningen så får du boken som välkomstgåva. Styrelsen kan även ge den som gåva till de som bidrar till föreningens verksamhet.


  Boken är ett bra exempel på hur det är möjligt att återanvända kunskap i ett projekt i flera olika led.